Wie?

Wie?

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan.”
– Pippi Langkous

Mijn naam is Germa de Bont (1963) en ik heb jarenlang in de psychiatrie gewerkt als verpleegkundige en verpleegkundig consulent. Na twintig plezierige jaren kreeg ik de behoefte aan een nieuwe uitdaging. Na voltooiing van de docentenopleiding werk ik inmiddels alweer tien jaar als docent en mentor op een vmbo met basis en kader leerlingen.

Tijdens dit werk kwam ik erachter dat mijn ware passie en talent ligt in het coachen van mensen. En dus ben ik de coachopleiding gaan doen, gevolgd door de opleiding tot loopbaancoach.

Om mij heen, zowel privé als professioneel, zag ik de worsteling van jongeren (en hun ouders) met het maken van de juiste studiekeuze. Jongeren die niet weten waar hun passie ligt, welke talenten en kwaliteiten ze hebben. Laat staan dat ze weten welke opleiding ze na de middelbare school willen volgen…

In mijn visie is de eerste stap naar een studiekeuze jezelf onderzoeken. Wie je bent, wat je wil en wat je kan. Om vervolgens van daaruit te bedenken hoe je komt waar je wil zijn. Deze ontdekkingsreis doe ik graag gestructureerd, praktisch en doelgericht. Ik ben direct, betrokken en enthousiast. Mijn manier van coachen is met een open blik, nieuwsgierig naar de ander en de uitkomst staat vooraf niet vast. In een veilige sfeer, waarbij zeker gelachen wordt, gaan we aan de slag met jouw vragen en doelen.